Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Ghidarea vizitatorilor in expozitiile de la Brukenthal, cu aplicatia i-locate, posibila din septembrie

85 de specialişti din opt ţări europene s-au reunit în Muzeul Naţional Brukenthal, în 22-23 aprilie 2015, pentru prima întâlnire i-locate din acest an. Proiectul Indoor/outdoor LOCation and Asset Management Through open gEodata (i-locate) se desfăşoară în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2016, fiind cofinanţat din fonduri europene.

În cele două zile, parteneri din Italia, Olanda, Malta, Grecia, România, Germania, Croaţia, Luxemburg au discutat strategiile vizând implementarea proiectului în următoarele şase luni, iar specialiştii în IT au avut o sesiune tehnică pentru armonizarea elementelor de software şi a celor tehnice pentru lansarea sistemului i-locate. Acesta este axat pe dezvoltarea unor tehnologii care vor permite navigarea în interiorul clădirilor, cu ajutorul telefoanele mobile inteligente.

Se doreşte ca aplicaţia să fie disponibilă în regim gratuit din luna septembrie 2015, pentru toată perioada de desfăşurare a proiectului

„GPS-ul, de exemplu, te ghidează în spaţii exterioare şi, de obicei, nu funcţionează înăuntrul clădirilor. Acest gol este acoperit de sistemul i-locate care va permite navigarea în interior şi îl putem numi GPS pentru spaţii interioare. În cadrul proiectului nostru vom dezvolta aplicaţia pilot pentru 14 situri, în care funcţionează spitale, primării, universităţii, centre IT şi de afaceri. Singurul muzeu în care va fi implementat un astfel de pilot i-locate este Muzeul Naţional Brukenthal, spaţiul în care am avut plăcerea să fim găzduiţi în aceste zile”, declară Giuseppe Conti, coordonatorul proiectului.

Prin introducerea tehnologiei în Muzeul Naţional Brukenthal, acesta devine prima instituţie muzeală din ţară care va permite ghidarea vizitatorilor în expoziţii cu ajutorul aplicaţiei. Aplicaţia ar urma să fie disponibilă din luna septembrie 2015 şi este creată cu ajutorul unei finanţări în valoare de 4,7 milioane de euro, acordată de Comisia Europeană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Tata avea o expresie pentru chestia asta:t(z)ucal cu monograma.Muzeul solicita finantari public-private pentru consolidari,reabilitari etc. si ne ofera ghidare GPS.Presupun ca tot programul e finantat de UE.Cind aud \'\'strategie\'\' ma gindesc la Alexandru, Hannibal,Cezar,Napoleon sau Guderian,nu la \'\'i-locate\'\'.\"GPS-ul, de exemplu, te ghidează în spaţii exterioare şi, de obicei, nu funcţionează înăuntrul clădirilor. Acest gol este acoperit de sistemul i-locate care va permite navigarea în interior şi îl putem numi GPS pentru spaţii interioare.\'\' Geniala initiativa,cum era caseta aia pentru blonde:Respira,Inspira,Respira..!In cazul blondei,lucrurile s-au terminat prost.Sper ca aplicatia \'i-locate\'\' va fi mai performanta. \'\'i-President Road\'\'(un fel de i-Neuer Weg) devine deja o provocare majora.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

Erata:\'\'Respira\'\' se va citi \'\'Expira\'\'.In rest,ramine cum am povestit.
Raspunde

@1,2

Acum 8 ani

Till fa o baie in Cibin!!
Raspunde

stefano

Acum 8 ani

Dupa-amiaza/seara buna Ar fi nedrept pe partea mea nu sa laude care allowed eu la spre a lua un împrumut de bani. Săptămâna trecută am nevoie de bani pentru a salva viaţa în pericol de tatăl meu. Iniţial am crezut că nu un singur moment dar mi curiozitatea mea probeze încerca şi în cele din urmă am putut obţine acest împrumut care eliberarea mea din acest impas în care am trăit, am acceptat condiţiile de umplut şi fără hărţuire, contul meu a fost creditat cu 55.000 €, care le-am solicitat. Voi care au nevoie pentru a face un împrumut, am Vă rugăm să contactaţi doamna Christine la adresa de e-mail: stefanosantori33*** vă mulţumesc pentru ca mine si trimite cererea ta împrumutul în maxim 72 de ore. Aici din nou lui email:stefanosantori33***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus