Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Au "rezolvat" fisura aparuta in autostrada noua: au asternut asfalt proaspat peste

Au "rezolvat" fisura aparuta in autostrada noua: au asternut asfalt proaspat peste

Fisura care a apărut la două săptămâni de la inaugurare, s-a lungit până la 50 de metri și a creat în asfaltul noii autostrăzi (lotul dintre Săliște și Cunța) o diferență de nivel de zece centimetri pe alocuri a fost ”rezolvată” în cursul zilei de vineri. Practic, constructorii italieni au frezat asfaltul din zona cu probleme și au așternut unul nou. Soluția a fost aplicată în condițiile în care, în urmă cu câteva săptămâni, se discuta despre necesitatea refacerii întregului terasament care a cedat și care a dus la apariția fisurilor. În schimb, muncitorii de la Salini Impregilo au început să lucreze la întărirea marginilor terasamentului.
”A fost o eroare de construcție. Oricum, noi nu am semnat recepția lucrărilor și nici nu o vom semna, până când nu vor fi remediate defecțiunile”, declara la finele lui ianuarie, anul acesta, Doru Călinescu, director în cadrul CNADNR.
Eroarea de construcție la care face referire ține de faptul că, în zona respectivă, terenul nu a fost consolidat în întregime, ci strict sub zona pe care acum se circulă. Terasamentul care a cedat ducând la apariția fisurii a mai fost ”demolat” o dată, înainte de deschiderea circulației, tot pentru efectuarea unor lucrări de consolidare. Reconstruirea terasamentului a fost făcută într-o perioadă foarte scurtă, fapt care a atras critici și îndoieli cu privire la calitatea lucrărilor. De altfel, în zona unde terasamentul a fost refăcut (și unde a apărut fisura) marcajele au fost finalizate abia în dimineața deschiderii circulației (pe 14 noiembrie 2014).

Au mai apărut și alte probleme

Pe tronsonul de 22 de km pe care italienii de la Salini Impregilo l-au deschis circulației la un an și jumătate după termenul stabilit inițial au mai apărut în ultimul timp și alte restricții de circulație (80 de km/h). Aceste restricții au fost impuse din cauza faptului că terasamentul ”s-a lăsat”, cu precădere înaintea podurilor și podețelor. Astfel de defecțiuni au apărut, însă, pe mai toate porțiunile de autostradă nou deschise. ”Înaintea acestor viaducte, poduri sau podețe, terasamentul nu poate fi compactat foarte bine cu vibro-compactorul pentru a nu afecta și celelalte elemente ale podurilor. De aceea, întotdeauna vor apărea aceste tasări. Rezolvarea acestor defecțiuni nu este una complexă, pur și simplu se umplu cu asfalt”, explica pentru Turnul Sfatului un constructor de autostrăzi la deschiderea celorlalte loturi de pe autostrada Sibiu – Orăștie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alzara

Acum 8 ani

CNADNR - institutia autostrazii bine petecite.
Raspunde

hop

Acum 8 ani

s-a inventat peticitul,sintem tari
Raspunde

Madalina

Acum 8 ani

Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod, de acasă, maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Cerințe: - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - cunostințe minime PC - seriozitate - perseverență - atenție la detalii și minim 18 ani Nu este necesară experiența. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail. Veți trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time/ full-time Important: NU CEREȚI DETALII PE FACEBOOK, le veți primi pe email. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Pentru informații trimiteți textul ,,info’’ la adresa madalinafeier*** Oferim și solicităm seriozitate! În caz că nu primiți o lecție din probleme tehnice, vă rog să mă anunțați! Răspunsul la informațiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.
Raspunde

Filomena

Acum 8 ani

Alti bani publici cheltuiti aiurea de mai-marii orasului. Nu mai bine faceti un cinema multiplex? Este nevoie de asa ceva, domnilor conducatori!
Raspunde

D

Acum 8 ani

\"Pur si simplu se umplu cu asfalt\"...ca asa e de ieftin nici nu merita sa mai pui piatra si nisip. Beton nici atat ca s-ar dezvolta economia Romaniei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus