Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Restaurant Panoramic. Daca nu-l bagati in circuitul turistic, sunteti prosti

Dragi tovarăși,
Obiectivul fundamental stabilit de Congresul al N - șpelea al partidului nostru pentru cincinalul 2014 - 2019 și, in perspectivă, până în anul 2500, îl constituie consolidarea mărețelor realizări obținute până acum și trecerea județului nostru într-o etapă superioară de dezvoltare economico-socială, astfel încât să devenim o urbe multilateral dezvoltată, atât din punct de vedere industrial, agricol, științific și cultural, cât și al ridicării bunăstării materiale și spirituale a tovarășilor cetățeni, creîndu-se condițiile pentru trecerea la etapa afirmării cu putere în societatea noastră a principiilor de muncă și de viață ale societății comuniste. (Aplauze și urale)
Nu știu să mai existe un alt loc prin împrejurimi care să te trăznească într-atât în moalele capului, încât să crezi că există călătoria în timp. Aici, la Restaurant Panoramic, e imposibil să nu ai impresia că o portocală înseamnă un vis și că pentru a cumpăra o pâine ai nevoie de cartelă.
Trecem peste faptul că numele Restaurantului Panoramic este maxim o ironie a locului. Localul se află între blocuri, în spatele CEC-ului de pe Calea Dumbrăvii, la parter. Ce panoramă? Poate panaramă. 
Localul este exact ca cele în care intrau înainte de 1989 ștabii comuniști și cereau dimineața o omletă cu ouă de la găinile cooperativei de partid. Mesele așezate în linie, ușile pe modelul comunist, paharele, tacâmurile unul de-un fel, altul de alt fel, totul crează o atmosferă perfectă pentru nostalgici.
M-am așezat singur la masa cea mai mică. De vreo opt persoane. La singura masă care mai era ocupată în restaurant, mâncau doi domni care discutau despre închirierea restaurantului. Masa cu pricina era, după câte mi-am dat seama un test.
Exact ca pe vremuri, servirea e ireproșabilă. Ospătarul s-a înființat aproape instantaneu lângă mine, m-a întrebat dacă vreau meniul zilei sau ceva din meniu. Am preferat meniul, înspăimântat de primele impresii. Am cerut o ciorbă țărănească de văcuță și ”șnițelul bunicii”, iar mâncarea a venit rapid. Ciorba a fost foarte consistentă, însă bucătarul ar trebui să ia ceva lecții de tăiat zarzavaturi. Am mușcat pur și simplu din bucățile de varză, iar verdețurile pluteau aproape întregi.  Dacă las la o parte și senzația că a pus ulei din abundență, ciorba cu pricina a fost chiar bună. Ca pe vremuri.
După ciorbă, am văzut o secvență parcă decupată din filmele franțuzești cu Louis de Funès. Ospătarul mi-a luat farfuria din care servisem ciorba și a plecat pe ușa de la bucătărie. Până să se închidă ușa, alene, ospătarul a și ieșit cu următoarea farfurie: șnițelul bunicii. Extrem de rapid.
Puteam să mai aleg alte feluri de șnițel, tochitură de porc, sarmale și alte bucate din moși-strămoși. Șnițelul bunicii nu era însă altceva decât un șnițel de porc, deasupra căruia se cocoțase un ou. Iar prin preajmă se puteau întrezări câteva bucăți de cartofi țărănești. 
Între timp nu s-au auzit decât câteva bubuituri de la bucătărie, ceva țipete și răcnete. Ceva ce nu se deschidea, bag-seamă... În rest, atmosfera a fost calmă. Vecinii mei, după ce au discutat despre muzică și au primit asigurări că nu vor fi manele, au plecat. M-au salutat ca pe un vechi prieten. Obicei uitat, de pe vremea lui Ceaușescu... Atunci socializare!
Per total, mâncarea la Restaurantul Panoramic a fost OK. Asta dacă nu mergeți acolo să vă spargeți în figuri. Meniul e modest, dar prețurile nu sunt chiar mici. Pentru o apă minerală, ciorbă, șnițel și o porție de murături am plătit 36 de lei.
Cei care fac prin oraș turul comunismului n-ar trebui să scoată din schemă Restaurant Panoramic. Iar dacă aceștia din urmă ar fi inteligenți, chiar ar putea să înceapă o campanie de marketing pe ideea asta. Foarte departe nu sunt...

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

37 comentarii

Turist debusolat

Acum 8 ani

Strada Turismului? :)))))
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

restaurantul Panoramic este pe str Onisifor Ghibu :))
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

din poza, restaurantul e in spate la Dioda, deci ... oare unde ai servit masa?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Initial a fost pe Turismului, acum este in spatele CEC exact asa cum arata poza.
Raspunde

Turistul tot mai debusolat

Acum 8 ani

\"Trecem peste faptul că numele Restaurantului Panoramic este maxim o ironie a locului. Localul se află între blocuri, pe strada Turismului, în spatele CEC-ului, la parter.\"
Raspunde

locuitor dioda

Acum 8 ani

Au distrus superbul parc inconjurat de castani ca sa construiasca o namila de cladire in care isi are sediul un jegos de restaurant( scuzati limbajul ) si alte institutii inutile.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

cu siguranta cel care a scris cele de mai sus habar nu are cum era pe vremea comunistilor...normal ar fi sa nu scrie despre ceva ce nu stie!!!
Raspunde

Sa fie oare

Acum 8 ani

Stefan Dobre?
Raspunde

zerocratu

Acum 8 ani

Cine ia in serios orice articol nesemnat e un prost.... Indiferent ca e articol de lauda sau de critica
Raspunde

maria

Acum 8 ani

mai locuitor dioda futute-n ......jeg este mata si tattu intelegi,probabil niciodata in viata ta nu ti-ai permis sa mananci la un restaurant daca doresti iti da restaurantul laturile de porci sa le manci ca altfel nu iti permiti nimic.....omul ala de acolo este un foarte bun meserias,eu am facut multe evenimente la acest restaurant si este super ok...ca esti tu domnule dioda .... frustat nu avem ce-ti face insa eu recomand acest restaurant cu placere celor care vor sa manance
Raspunde

Alexe

Acum 8 ani

eu am facut evenimente cu acesta firma si pot sa spun ca este cea mai serioasa firma de catering din Sibiu,sunt punctuali,profesionisti si am o mancare foarte buna si de calitate nu stiu ce inseamna mancare comunista sau mancare...din ziua de azi ,mancarea trebuie doar sa fie gustoasa sau ce romanii din ziua de azi nu mananca snitele sau ciorba????probabil ca daca ati face comanda de orice gen de mancare aceasta firma va face fata la orice meniu deoarece este condusa de un profesionist si de un om de omenie.Succes pe viitor acestei firme....si sa nu se lase influentata de rautatile unor oamenii pentru ca oricum niciodata nu poti sa multumesti pe toata lumea...spor
Raspunde

Mircea

Acum 8 ani

domule\" intelept\" care scri si iti dai cu parerea despre restaurantele din Sibiu,toata ziua mergi si manaci pe ici pe colo,am vazut ca tu tot timpul critici restaurantele pai dragul meu tu ce hram porti esti cumva acreditat cu stele Michelin?Jamie Oliver si ceilalti bucatari renumiti din lume promoveaza mancarea din mosi stramasi ,vor sa reinvie mancarea sanatoasa...adica \"comunista\" asta daca i-ai urmarit vreodata tu te-ai vazut .....\"domn distins\"si nu iti prieste mancarea ?pai gateste-ti tu atunci si nu mai umbla hai hui sa iti dai cu paerea despre altii.As fi tare curios ce se gateste acasa la tine?din ce faceti voi mancarea sau mancati doar\" foie gras\"probabil ca tu esti platit foarte bine ...dar mai sunt si romani sau \"comunisti\" cum ii numesti tu care vor sa manace mancarea gatita in restaurantele din Sibiu. Nu inteleg de ce esti platit pentru asa ceva?de ce cei carora le aduci critici nu te dau in judecata pentru denigrare si reclama negativa ,atunci poate ai critica mancarea facuta in familia ta si nu ceea ce gatesc restaurantele din SIBIU.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

11, 12 si 13 ai acelasi IP 194.102.180.75. Ce chestie, domne, ce coincidenta! Trei persoane cu laude la adresa restaurantului cu ip identic!
Raspunde

alunelu

Acum 8 ani

mariaAlexeMircea (IP 194.102.180.75), vezi ca te-ai dat de gol cu \"este cea mai serioasa firma de catering din Sibiu,sunt punctuali,profesionisti si am o mancare foarte buna si de calitate\"
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Doamne cati ofticati!!! @12 mancarea sanatoasa e reprezentata de acel snitzel prajit in ulei? Bine de stiut.
Raspunde

Adriana

Acum 8 ani

uite si eu scriu de acel restaurant ca se mananca bine si nu fac parte din cei 3 pe care ii numiti voi,da am avut ocazia sa organizez o masa cu aceea firma si chiar este foarte serioasa.Nu as spune ca in alte restaurante nu se mananca la fel de bine dar fiecare serveste masa unde doreste.Nu inteleg de unde atata rautate si comentarii .Cel mai bine este ca fiecare sa se uite in ograda lui si apoi sa vina cu comentarii fata de alte persoane sau firme.Iar acest individ care face \"inspectii\"pe banii nu stiu cui in restaurantele Sibienilor ar trebui sa termine cu parerile lui pentru ca in fond el este doar o persoana din 20000000 de locuitori ai romaniei,asa ca mai bine apucativa de lucru si lasati comentariile despre altii.Si da d-nule Radu un snitel daca este bine facut poate sa fie si gustos sau ce d-voastra nu mancati snitel???si in restaurantele de 5* se mananca snitel,care este problema??????
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Adriana, lângă nickul tău e o paranteză deschisă după care apar niște numere cu punct între ele, după care urmează o paranteză închisă. Între paranteze, acele numere formează ID-ul device-ului de pe care scrii. Și tu și cei trei de dinaintea ta scrieți de pe același aparat, prin intermediul ISP probabil furnizorul de servicii internet al casei poporului de pe dumbrăvii.
Raspunde

alunelu

Acum 8 ani

mariaAlexeMirceaAdriana (IP 194.102.180.75) Vezi ca te umpli de penibil de pe acelasi IP, intra si tu si comenteaza de pe telefon, mai schimba computerul, fa ceva.
Raspunde

Ma bag si eu in seama.

Acum 8 ani

N-am nimic cu restaurantul, desi poate il faceau la ultimul etaj, sa ai o panorama, daca la 500 m. mai incolo s-a putut (la 585 fusion) merea\' si la CEC. Eu zic de cladire...stau langa ea de 23 de ani, parcul nu l-am prins. De 23 de ani, se construieste la ea, dar nici acum nu a fost data 100% in folosita. Iar pentru un alt locatar de la dioda....care institutii inutile ? Ca e ANAF\'ul acolo si o facultate. No...lasa-i sa fie. Oricum...doar la parter e folosita cladirea aia, deasupra si sub ea (in parcarea imensa) bate vantul.
Raspunde

sa-mi zic si io alunelu nu a lu petrica

Acum 8 ani

ma uit la acel rosu-alunelu nu stiu cine esti si nici nu imi doresc sa te cunosc insa din comentariile pe care le postezi se vede ca esti invidios si probabil ca nu ai un servici sau ceva mai bun de facut decat sa schimbi pareri pe internet mai bine ai citi o carte ca ai fi putin mai inteligent
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Nu am mai vazut atata penibilitate in comentarii de foarte mult timp. Mai exact cand ati scris de restaurantul cristine, si a sarit domnita ca arsa.
Raspunde

dave

Acum 8 ani

M-am prăpădit de ras:)) un ip...4 persoane:))
Raspunde

ua

Acum 8 ani

Ati comentat si de restaurant christine??? Vai ce am ratat.. Oameni de omenie... Patronii in special patronul
Raspunde

alunelu (cu IP-ul de acasa, nu de la servici)

Acum 8 ani

Dap, sunt invidios pe IP-ul si pe IQ-ul tau :)
Raspunde

un...bucatar

Acum 8 ani

Domnule ...\"reporeter\" sau \"critic\"....sau lasa.Eu sunt unul dintre bucatarii nascut,crescut si practicat meserie in Sibiu.Actualmente sunt sezonier in alta tara europeana unde merg de vreo 17 ani ca sezonier in aceasta meserie.Chestia cu mancatul e complicata....mai complicata chiar decat gatitul.Ca sa poti critica pe cineva,trebuie sa te pricepi mai bine ca el in domeniul in care il critici.Ei...aici incep problemele matale.In primul rand si mancarea ,ca toate celelalte pe lumea asta e chestie de gust.Adica daca iti place tocanita de cartofi a bunicii nu inseamna ca si mie rebuie sa-mi placa.Asadar,ca sa eliminam din start subiectivismul,critica culinara se face de cineva care se pricepe la asta si care are o anumita cultura in domeniu(culinara va sa zica).Aici ai cea mai mare problema....nu te pricepi deloc.Am colegi bucatari care nu stiu sa manance sau sa explice procesul tehnologic si tot restul care tine de un anume preparat.Dumneata ,nici atat.Asa ca las-o mai moale cu critica culinara prin restaurantele din Sibiu si ocupa-te ce stii,adica de povesti romanesti fara noima la coltul strazii.Pe scurt ,barfitul.Sefii tai trebuie sa fie si mai saraci cu duhul(ca sa nu folosesc alt limbaj) decat tine ,pt ca te si platesc pt prostiile care le scrii!Viata linistita!
Raspunde

@25

Acum 8 ani

Cam ai dreptate,herr Koch,subscriu!
Raspunde

@25

Acum 8 ani

Cum adica, daca nu stiu sa asfaltez mai bine, n-am voie sa spun ca, daca asfaltul creapa dupa o saptamana, ca nu a fost facut asfaltul ca lumea? Daca o maneca la pantaloni e mai scurta, n-am voie sa spun ca nu-i bun croitorul? etc. Iar pe dv., bucatar european, daca gatiti prost, va da patronul afara, chiar daca nu stie sa gateasca.
Raspunde

Radu pentru 27

Acum 8 ani

Felicitari. Si eu cautam niste paralele sa-i scriu bucatarului de mai sus si atunci am vazut ce ai scris tu. bravo
Raspunde

Maria

Acum 8 ani

Cel
Raspunde

Alexe

Acum 8 ani

Mai
Raspunde

Adriana

Acum 8 ani

Bun
Raspunde

Virginica

Acum 8 ani

Restaurant
Raspunde

Un bucatar(NOT)

Acum 8 ani

Din lume
Raspunde

indianu talpa iute

Acum 8 ani

Sunt tare curios cine e tipul care a scris articolul si ce studii are!? Pacat ca nu are boase sa se semneze,lasul.
Raspunde

@IP 109.103.226.76

Acum 8 ani

Hai ca a fost simpatic 194.102.180.75 cu multipla lui personalitate.
Raspunde

de la 28 la 33

Acum 8 ani

tolomaciloooooor
Raspunde

ha,ha!

Acum 8 ani

Au si multiplex?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus