Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Incepe cea de-a treia editie a turneului de tenis feminin Pamira Open

Unul dintre cele mai reprezentative turnee de tenis feminin din ţară, Pamira Open, revine cu cea de-a treia ediţie, între 17-24 mai.

Pentru al treilea an consecutiv, Tenis Club Pamira găzduiește un turneu internațional de tenis feminin. ”Ne dorim să contribuim la trendul ascendent pe care se află tenisul feminin în ultima perioadă. Fetele de aur ale României au produs o adevărată emulație, în special la nivel de copii și juniori. Din ce în ce mai mulți copii se apucă de tenis, impulsionați de rezultatele Simonei Halep și ale colegelor ei de națională iar noi ne dorim să le oferim un cadru competițional propice pentru toate vârstele”, spune Marius Vecerdea, organizatorul turneului Sibiu Open.

Competiția strânge la start 64 de jucătoare pe tabloul de calificări, iar 32 dintre ele vor avansa pe tabloul principal. Turneul de se va desfăşura între 17 și 19 mai, în timp ce tabloul principal va începe în 19 mai și se va încheia în 24 mai. De asemenea, tabloul de dublu, care va avea finala în data de 23 mai, va fi completat cu 16 echipe. ”Acceptarea jucătorilor în toate cele trei turnee se va face conform ordinii în clasamentul mondial”, mai spune Marius Vecerdea. La turneu sunt așteptate participante din peste 15 țări. Premiile totale pentru acest turneu se ridică la 10.000 de dolari. Finala turneului  va fi transmisă în direct de DigiSport.

Ediţia precedentă a fost una cu româncele aflate la putere. Patricia Ţig a câştigat la proba de simplu, în timp ce la ”dublu” s-a impus perechea românească formată din Camelia Hristea/Oana Simion.

Cel de-al doilea turneu internațional din acest an, Pamira Open – turneul masculin, va avea loc în luna iunie, fiind o avanpremieră a principalului turneu de tenis din Transilvania, Sibiu Open. În acest turneu se pot înscrie doar jucători aflați între primii 200 în lume.  Pamira Open este un turneu favorabil pentru  a aduna puncte în plus necesare unei bune clasări înaintea înscrierii în turneul principal.

Sibiu Open este un eveniment organizat de Asociația Club Sportiv Pamira Sibiu și cofinanțat de Primăria și Consiliul Local Sibiu. Turneul cu premii totale în valoare de 65.000 de dolari va avea loc în luna septembrie. Ediția trecută a fost adjudecată de australianul Jason Kubler. Turneul va fi televizat aproape în întregime pe canalele DigiSport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus