Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Arena Platos Paltinis se transforma vara in parc de distractii

După cinci ani de zile în care Arena Platoș Păltiniș a devenit un nume sonor în sporturile de iarnă din România, complexul de ski și snowboard se extinde şi înspre un parc de distracții complet în timpul verii.

Arena Platoș Păltiniș Mountain Resort deschide o nouă aventură atât pentru micii temerari, cât şi pentru cei mari. Pârtiile de ski vor lua forma tirolianelor, săniuțelor de vară sau traseelor de biciclete, pe timpul sezonului călduros. ”În funcție de cum ne va permite vremea să avansăm cu lucrările estimăm că vom putea deschide complexul undeva la sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie”, spune Martin Freinademetz. Iar „schimbarea la față” a complexului nu se oprește aici. La Arena Platoș va fi montat, în scurt timp, un apreski de dimensiuni considerabile, care va lua locul vechiului centru de distracție al resortului.

”Ne-am dorit încă de la bun început ca Arena Platoș Păltiniș să fie un proiect pe întreaga durată a anului. Am început cu sporturile de iarnă, am avut cinci ani în care am dezvoltat permanent acest complex, am ajuns la un standard mulțumitor pentru noi iar acum a venit momentul să explorăm împreună cu prietenii noștri și sporturile de vară. Și vă promitem că va fi un loc excelent pentru petrecerea timpului liber”, spune Martin Freinademetz.

Săniuțele de vară, principalul punct de atracție al complexului de vară, rulează pe un tobogan din fibră de sticlă construit de-a lungul pârtiei A, pârtia principală a Arenei Platoș pe timp de iarnă. Traseul are mai multe curbe și denivelări și o lungime de circa 650 de metri. Accesul în vârf se face cu telescaunul iar săniuța se manevrează cu ajutorul unei manete de frânare. Tiroliana are o lungime de mai bine de 900 de metri iar traseul ei este un zig-zag de-a lungul și de-a latul aceleiași pârtii. Cu mai multe stații intermediare și acces ușor în vârf cu telescaunul, tiroliana devine astfel atractivă pentru toate categoriile de vârstă. ”Iar surprizele nu se opresc aici. Cei mici vor putea vizita personajele lor preferate pe Aleea cu Povești, se vor putea juca cu animale iar pentru cei mari am pregătit trasee de drumeții prin pădurile minunate ale munților Cindrel, locuri special amenajate pentru barbecue, un camping pentru cei care doresc să vină aici cu cortul și multe petreceri în aer liber, cu focuri de tabără”, mai spune Martin Freinademetz.

Cicliștii, în special cei care îndrăgesc off-road-ul, se vor bucura nespus în momentul în care stațiunea de vară își va deschide porțile. Arena Platoș Păltiniș va oferi două trasee de bicicletă, unul de cross-country și unul de downhill. Primul dintre ele are o lungime de 2500 de metri și este accesibil tuturor, fie că sunt începători sau avansați, cu porțiuni mai line dar și porțiuni extrem de tehnice. Traseul de downhill este compus din cinci linii diferite, în funcție de nivelul de pregătire al fiecărui ciclist. Linia albastră, de exemplu, se adresează familiilor, cicliștilor mai puțin experimentați, fiind asemănător unui traseu de promenadă. Linia roșie este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante și săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu o săritură step-up adresat doar cicliștilor cu experiență medie spre avansat. Iar profesioniștii vor avea un freeride zone cu o lungime de 800 de metri unde vor putea pompa adrenalină fără limite.

Și, ca o cireașă pe tort, la Arena Platoș Păltiniș a fost montat recent un bancomat, capitol la care Păltinișul era deficitar. Complexul de vară pregătește multe alte surprize și distracții celor care doresc să se bucure de aerul proaspăt al munților Cindrel. Deschiderea oficială va fi anunțată în perioada următoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

14 comentarii

Corelian

Acum 8 ani

Si din nou fara un cinema multiplex, e clar ca autoritatile nu mai asculta pasurile oamenilor.
Raspunde

g

Acum 8 ani

Ar mai trebui un multiplex pentru obsedatu
Raspunde

@natang

Acum 8 ani

In anul de gratie 2015 in cea mai tare statiune din Romania s-a montat un bancomat! Si devine breaking news pentru TS Si mai ziceti ca nu sunteti primitivi!
Raspunde

@3

Acum 8 ani

ba primitiv esti tu frustratule ca esti toata ziua pe saiturile sibiene, tu esti un adevarat breaking news plin de grandomanie infecta si gaunoasa pe care ti-o reversi si expui pe aici, nu-ti mai incapi in pepeni din cauza ei , narodule.
Raspunde

BB

Acum 8 ani

Cel mai mult îmi place exprimarea:\"am ajuns la un standard mulțumitor pentru noi \", că de ceilalţi nu ne pasă, parcă ar vrea să continue, dar nu are curaj.
Raspunde

x

Acum 8 ani

La cate poteci avem prin padurile din jurul sibiului nu vad sensul traseului de cross-country, nu stiu ce bicicilisti vor plati pt un traseu de 2,5 km, la downhill e alta poveste
Raspunde

bondea nicolae

Acum 8 ani

bagami-as p...la in voi de austrieci cu arena platos un rahat de 2 lei care produce o evaziune fiscala imensa in plus mai defriseaza nvre-o citeva hectare de padure pt un rahat de parc de distractii pt fagoti
Raspunde

matei

Acum 8 ani

Rollercoasterul din Arena Platos va fi intr-adevar atractia verii, pacat doar ca e folosita tehnologia mai veche, cu jgheab de fibra ... https://goo.gl/9jq2JT - pe jgheaburi https://goo.gl/ufj6mX - pe bare de metal fiindca asa ceva ar fi fost muuuult mai atractiv: ***goo.gl/GM3TtS - cel mai tare rollercoaster Oricum e un pas inainte, pe cand un rollercoaster pe Dealul Gusteritei? (preferabil inainte de a fi escavat in totalitate si transformat in caramizi)
Raspunde

IULIAN

Acum 8 ani

Daca faceti lucrurile potrivite, in modul potrivit, veti obtine rezultatele dorite. Asta scrie celebrul *** in cartea ,,Succesul in viata,,. Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa : cucuiulian yahoo com
Raspunde

vasalie

Acum 8 ani

bai natarau satului ,esti frustrat tare gunoi uman ,ba coarda proasta ,mai pune mina pe istorie si vezi cam de cind dateaza statiunea paltinisi este prima din tara si la ce-a mai inalta cota[1470 m]bai totu se datoreaza celor care au condus tara in ultimi 70 de ani ,a-ti oprit investitile si sabotat in detrimentu goazei de la poiana iasov ,acolo era concentratia de fosti vinzatori de tara la rusi dupa 45,si cum toate drumurile duceau la mascova au scos sibiu din contextu occidentului si ne-am indreptat spre rasarit ,ca de acolo venea lumina si moldoveni diperati de foame ,s-au nu sti de ce le spune ,SIRMA intreabai pe bastinasi ,brasoveni aia terecuti de virsta 3 daca mai traiec ,ba prioritatea nr 1 a sibilui este ,noul stadion de 50 000 locuri ,sala polivalenta de 10 000 locuri ,teatru cel nou de 5000 locuri si acua -parc ,s-a vedeti cum da bubele pe natarau de la 3 ,mars lighioana nevertrebata la tine in vagauna ,ofticatule si dui cu tine si pe cozile de topor care misuna prin sibiu
Raspunde

@vasalie

Acum 8 ani

Vasalie taica tu ai vazut vreodata cum arata o statiune de schi in lume? Cum poti sa vorbesti despre Paltinis ca despre o statiune . Paltinis este asa o zona idilica cu cateva cabanutze dar pana a fi statiune mai are cam 200 de ani. Acum nici Poiana nu e mare scofala dar macar are 28 km de partie cu zapada artificiala ..are organizate competitii europene si etape de Cupa Mondiala la sarituri. Este vorba de o diferenta de secole cu Sibiul prostane. TS nu te-a informat dar Brasovul este in finala pentru alegerea orasului care in 2020 va organiza JOCURILE OLIMPICE DE IARNA PENTRU TINERET...au fost 4 candidati lake Placid , Sofia , Lausanne si Brasov. Au ramas Lausanne si Brasov. In iulie decizia va fi luata la Kuala Lumpur. Banuiesc ca tu o sa tii pumnii Brasovului ca un adevarat patriot ce esti fiindca statistic intr-o tara dezvoltata exista o sansa pe generatie (20 de ani ) pentru a avea acasa o competitie olimpica. Asadar iti multumesc anticipat pentru 30 iulie cand sunt sigur ca vei fi alaturi de brasoveni .
Raspunde

RAILEANU

Acum 8 ani

august 2015 - ARENA PLATOS-NIMIC, NIMIC, NIMIC !!!
Raspunde

Hans

Acum 8 ani

Paltinisul \"Hohe Rinne\" a fost fondat de asociatia germana a Carpatiilor in anii 1890-94 si a fost prima statiune montana in Romania. La fel aceasta asociatie a germaniilor au construit cabanele din muntii Fagaras, au facut drumurile montane etc. Voi romanii nu ati fost in stare de nimic si nu sunteti nici acum in stare sa faceti ceva, in afara sa va injurati pe fiecare Forum ca ultimii birjari, nu aveti nici educatie si nici bun simt. oriunde citesc ceva pe forumuri citesc numai cum va injurati ca dobitocii, va ascundeti identitatea si dati din papagal toata ziua. asa ati fost de cand e natia asta. pe timpul cand sa construit Paltinisul cu cabane de lumn frumoase voi, respectiv bunicii vostrii se stergeau la***cu coceni de porumb bai paduchi ce sunteti. iar acum va dati toti mari din gura aici si va mai si dati mare cu realizariile facute de oameni harnici.
Raspunde

@13

Acum 8 ani

Pe vremea aia cand bunicii nostrii se stergeau cu coceni la fund , bunicii tai gazau milioane de oameni Intre timp noi am evoluat in schimb tu tot sa gazezi ceva te gandesti. Noroc ca v-a lasat scula si va mai fragezeste natia cate vreun turc potent! Asa o sa mai evoluati si voi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus