Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Presedintele si-a lansat cea de-a doua carte. "Traiasca familia Iohannis!"

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a lansat, sâmbătă după-amiază, la târgul de carte Bookfest, cel de-al doilea volum, "Primul Pas", care a apărut la editura Curtea Veche şi pe care l-a dedicat "celor peste şase milioane de români care au crezut într-un mod nou de a face politică" şi l-au votat. 
Aşezat pe un postament pentru a fi mai uşor vizibil admiratorilor săi, având-o alături pe Carmen Iohannis, preşedintele s-a adresat oamenilor, mulţumindu-le că au ales să fie prezenţi la lansarea sa de carte şi să nu se ducă "la iarbă verde sau la o plimbare cu prietenii". Publicul prezent, oameni politici, scriitori, simplu spectaori au apreciat momentul, iar unii mai euforici au întrerupt seriile de aplauze cu câte un "Bravo!" şi "Trăiască familia Iohannis!", arată Mediafax.
Klaus Iohannis a spus că volumul "Primul Pas" are o valoare deosebită pentru cei de faţă. "Şi recunosc că pentru mine, care sunt din generaţia care a crescut cu cărţile în mână, are o însemnătate specială. Chiar la începutul campaniei am decis să scriu o carte pe care am considerat-o un instrument foarte potrivit pentru a face cunoscute câteva lucruri despre mine, despre cum am ajuns în politică şi cum văd mersul în spaţiul public", a spus Iohannis, citat de Mediafax, referindu-se la primul său volum, intitulat "Pas cu Pas".
Acum, Klaus Iohannis a scris o carte "din cu totul alte motive", după cum a mărturisit la lansarea celui de-al doilea volum al său, "Primul Pas".
Primul motiv a fost acela că a promis cititorilor săi că va adăuga un capitol care descrie campania electorală. "Campania electorală a fost o perioadă complicată, intensă, dificilă, energizantă, paralizantă şi totuşi, pentru cei care au fost cât de cât conectaţi la ea, a fost o perioadă interesantă. Pentru a nu uita cum a fost această campanie electorală am vrut să scriu, să reţin în scris aceste lucruri. Am vrut, pe de altă parte, să nu se piardă câteva concluzii pe care le-am tras şi eu şi alţii în campanie. Din acest motiv am vrut destul de repede, după acea campanie electorală, să reţin în scris ideile. În general, ştiţi că memoria ne joacă feste şi cu cât aşteptăm mai mult de la trecerea unui eveniment până să reţinem concluzia cu atât mai mult se schimbă memoria acelui eveniment, apare ceea ce psihologii numesc filtrul roz. După un timp suficient de lung aproape orice ni se pare că a fost o experienţă plăcută. Această campanie electorală nu a fost o experienţă plăcută, asta nu înseamnă că nu a fost extrem de intensă, că nu a avut foarte multă energie", a spus Klaus Iohannis.
Acesta şi-a amintit şi de faptul că primul tur al campaniei nu s-a terminat extraordinar de bine pentru el. "Pierdusem primul tur, dar a apărut ceva ce nu a fost prevăzut de nimeni, acel val de simpatie pentru mine şi acea dorinţă de schimbare", a spus Ioahnnis, făcând referire şi la "inabilitatea" Guvernului faţă de românii din diaspora. El a spus că acest lucru a contribuit "la acea răsturnare de situaţie spectaculoasă, care a dus în final la un vot care a fost incredibil".
"Un rezultat care nu a fost prevăzut de nimeni şi care mi-a adus mie peste şase milioane de voturi. Acestor peste şase milioane de români le-am dedicat cartea", a spus Klaus Iohannis, care a precizat însă că le mulţumeşte şi celor care nu l-au votat. "Le mulţumesc pentru că au mers la vot (...) Este un lucru extraordinar de important să se voteze când sunt alegeri", a explicat el. În acest moment, discursul său a fost întrerupt de un simpatizant, care a strigat: "Bravo!" şi "Trăiască familia Iohannis!".
Totodată, Klaus Iohannis i-a mulţumit soţiei lui, Carmen. "Această reuşită a fost posibilă pentru că am avut şi foarte mult ajutor, sprijin din partea soţiei mele, Carmen, care şi astăzi a ţinut să vină expres pentru această lansare şi îi mulţumesc. Imaginaţi-vă o persoană care stă acasă sau la şcoală, care nu poate să facă nimic, dar trebuie să suporte toată campania. Asta a făcut soţia mea, Carmen. Şi de multe ori am avut impresia că ea a trebuit să blocheze partea negativă a campaniei. Un lucru foarte greu de făcut. Apreciez foarte mult acest lucru", a spus Iohannis. 
 Peste o mie de persoane au format două cozi pe lângă standul editurii Curtea Veche şi au aşteptat să îl înâlnească pe preşedintele României.
Cartea "Primul Pas" a fost lansată într-un tiraj de 20.000 de exemplare şi poate fi cumpărată la preţul de 30 de lei.
 
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

17 comentarii

Ginerele

Acum 8 ani

Mult succes domnule presedinte !!!! Pana acum ati demonstrat ca santeti intelept destul si va-ti ferit , atat cat ati putut , de tigania din bucale. Multi romani nu stiu ce inseamna un job serios de sef de stat. Inseamna garantul de stabilitate si securitate nationala. E adevarat ca bula si sula nu inteleg cu ce se mananca astea, si vor schimbari peste noapte. In momentul de fata santeti , mai ales pentru parteneri din afara , singurul om de incredere in romania,la nivel inalt cu care se poate discuta. Multa bafta si spor la munca.
Raspunde

asc

Acum 8 ani

\"Va-ti ferit\" se scrie \"v-ati ferit\"; \"santeti\" se scrie \"sunteti\"; virgula e in plus inainte de \"si\". Romania e cu R mare. 5 cu indulgenta
Raspunde

io

Acum 8 ani

Mi se face greata.
Raspunde

Titi

Acum 8 ani

Bravo
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Esti tipic pentru nivelul intelectual al clor care au votat Johannis!
Raspunde

Florin

Acum 8 ani

Dacă îţi doreşti sincer să câştigi bani mai mulţi decât cei pe care-i ai, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înveţi să acorzi mult mai multă atenţie lucrurilor pe care le fac cei din jurul tău și celor care iți ofera o astfel de oportunitate. Dă curs acestui anunț, si viața ta se v-a schimba radical.Lucrează de acasă din fața calculatorului,atăt căt doresti și cănd dorești.Totul depinde de tine și ce vrei să realizezi.Trimite textul INFO la *** florin_33_2006*** si vei afla mai multe detalii.Te aștept sa fii în echipa cu mine.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Florine esti platit de FRDG sau administratia sibiana sa-ti faci reclama fara cost? Daca ar merge bine firma voastra de rahat nu ar trebui sa va faceti reclama in asemenea mod. Am observat , cum apar critici un pic mai acide, apareti tu si prietenii tai cu ofertele de job. De aceia si intrebarea mea-sunteti platiti de cei pomeniti mai sus?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

7, asta e paranoia curată, chiar crezi că FDGR cu 80% popularitate plăteşte vreun fraier să scrie asemenea aberaţii? Sau frau Fodor aduce bani de-acasă ca să deruteze comentatorii de pe saitul ăsta? Mare-i grădina lui Dumnezeu...
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Mai josephus draga, in RO, dupa toate ce apar in presa romana si in cea internationala, nimic nu este imposibil. Unii s-au intilnit in cimitir sa predea banii. Prea apar sa-si faca reclama cu joburile lor, exact atunci cind te iei de membrii primariei sau de FRDG. Oi fi paranoica in ochii dumitale, aber das geht mir am Arsch vorbei.
Raspunde

ana4

Acum 8 ani

K...at
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Ma pis pe gramatica voastra de securisti***psd sau basisti indobitociti. Alles gute Herr Präsident !!!!.
Raspunde

@11

Acum 8 ani

Cine sustine un presedinte cult, se sterge la gura inainte de a .... scrie. Pentru ca, dupa cate observ, o ai plina. Rusine!
Raspunde

B.Utoru

Acum 8 ani

Oare tot ăia de la nu-ş-ce centru cultural i-or fi scris cartea?
Raspunde

tunete

Acum 8 ani

da pe ei ,johannis ,astia care te critica face parte din impostori care au distrus tara ,s vezi puneti servicile in functiune ca ets prea mare ingramadeala pe cursele aeriene ,bucuresti -dubai si mai nou ca s-a nu bata la ochi cu dubaiu ,ne ducem in tarile arabe ,dar nu in irak ,si unde umbla isis ,ca acolo se lasa cu decapitari ,ce va este suspect ,incepind cu cocos si terminind xerox ,s-au se duc s-a foreze prin desert noi zacaminte de titei ,mama lor de misei
Raspunde

@14

Acum 8 ani

Ce -ai tampitele , abia acum te -ai prins ca arabii ti -au furat deconcentratele?
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Aoleu! O bomba editoriala! Vor fi incasari fenomenale! Dan Brown e mic pionier fata de dl. presedinte!
Raspunde

hop

Acum 8 ani

lui @1,ce imbecilitati emiti !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus