Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Avrigul, model de bune practici pentru studentii americani

Avrigul, model de bune practici pentru studentii americani

15 studenţi şi profesori de la Universitatea din Montana, Statele Unite ale Americii, au efectuat o vizită la Avrig în cursul zilei de miercuri. Tinerii au luat parte aici la o prezentare a Masterplanului Energetic al oraşului Avrig, au vizitat sediul societăţii Hape Manufactur, apoi oraşul şi reşedinţa de bară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig.

La sediul Hape Manufactur, oaspeţii au fost întâmpinaţi de directorul general Nora Scarlet, care le-a prezentat compania şi punctul de lucru din Avrig.

Masterplanul Energetic al oraşului Avrig le-a fost detaliat tinerilor de către primarul oraşului, domnul Arnold Klingeis, care s-a arătat încântat de această vizită.

„Ne face o deosebită plăcere să vă avem ca oaspeţi în oraşul nostru. Suntem onoraţi să avem ocazia să vă prezentăm programul nostru, la care am lucrat în ultimii ani. Din acest punct de vedere, suntem cel mai inovativ oraş din România, motiv pentru care ne bucurăm des de vizita unor delegaţii străine. Interesul dumneavoastră ne dă curaj, ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun, activăm într-un domeniul dinamic, care este în continuă dezvoltare şi evoluţie. În ultimii ani, noi ne-am ocupat cu conceperea acestui program, care şi-a propus să reinventeze economia locală, total decăzută după Revoluţie, şi să revigoreze comunitate. Vrem ca acest masterplan energetic conceput de noi să fie pus în practică şi să devină un exemplu de bune practici şi pentru alte comunităţi”, a explicat domnul Klingeis.

„Pentru noi a fost o experienţă extraordinară vizita la Avrig. Elevii noştri au fost deosebit de interesaţi de programul dumneavoastră energetic, absolut inovativ. Din acest punct de vedere, putem spune că Avrigul este un «fast mover» în acest domeniu al energiilor regenerabile. O experienţă interesantă pentru ei a fost şi vizita la Hape. După ce am văzut astăzi aici, putem spune că Avrigul este un oraş mic, dar cu un viitor mare. Nu pot decât să felicit municipalitatea avrigeană şi pe domnul primar pentru că promovează acest proiect”, a subliniat la, finalul vizitei, doamna Simona Stan, profesor asociat Marketing şi MBA Director la Universitatea din Montana.

Studenţii americani care au fost în vizită la Avrig iau parte la un workshop organizat în cadrul Şcolii de Vară Româno-Americane găzduită de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu, în perioada 27 iunie - 12 iulie. Studenții americani sunt coordonați de prof. Simona Stan, fostă absolventă a ULBS, care acum este Director of the Masters in Business Administration la University of Montana.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1127

Comentarii

2 comentarii

Ce sa zic

Acum 8 ani

I-a adus pe americani cu elicopterul ? Pt ca la ce bombardata e strada principala din Avrig...
Raspunde

asdf

Acum 8 ani

pe americani i-a dus cu masina ,dar pe astia de la turnul sfatului i-a dus la palat la masa cand au facut reportajul.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus