Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
1°C

Toxiinfectia de la Paltinis: turistii s-au intoxicat cu micul dejun

Toxiinfectia de la Paltinis: turistii s-au intoxicat cu micul dejun

Cei 15 turiști din Arad și Bihor care au ajuns în acest week-end la spital, după ce au suferit o toxiinfecție alimentară la Păltiniș, au avut probleme digestive după ce au mâncat micul dejun. Echipele de anchetă ale Oficiului pentru Protecția Consumatorilor și ale Direcției de Sănătate Publică au descoperit mai multe probleme la Perla Păltinișului, localul unde au mâncat turiștii.

OPC a formulat deja primele concluzii în acest caz, însă nu a emis deocamdată nicio sancțiune, până la finalizarea anchetei. Potrivit unui comunicat remis astăzi, comisarii au constatat mai multe deficiențe: "lipsă afișare tarif pentru „mic dejun”, lipsă vas volumetric (verificat metrologic) cu care produsele (băuturile) oferite consumatorilor să fie măsurate, lipsă informare compoziție la diferite produse preparate oferite în lista meniu a unității, lipsă gamă diversificată de servicii suplimentare (cel putin 15 servicii suplimentare), fără plată sau cu plată separat", așa cum restaurantul ar fi trebuit să aibă, potrivit licenței și brevetului de turism.

Posibile sancțiuni

Administratorii de la Perla Păltinișului trebuie să prezinte, săptămâna aceasta, mai multe documente la OPC, iar după analizarea tuturor acestora, se va emite o hotărâre. Potrivit comunicatului OPC, "după analizarea acestora, de către comisarii CJPC, și încadrarea abaterilor, să se aplice amenda contravențională corespunzătoare, iar în funcție de gravitatea faptelor constatate, se are în vedere dispunerea opririi temporare a unității de cazare și alimentație publică".

Ancheta DSP este încă în desfășurare, iar probele luate din mâncarea servită de turiști sunt încă în analiză. Medicii suspectează însă o toxiinfecție stafilococică. Bacteria ar fi putut să infecteze mâncarea în mai multe circumstanțe, printre care condiții de igienă precare sau manipularea mâncării de unul dintre anagajți care să fi fost purtător al stafilococului.

Ieri, 15 turiști, printre care 4 copii, au ajuns la Urgență, acuzând stări de greață și vomă. Copiii au plecat acasă cu recomandări, dar 7 dintre adulți au rămas internați. Toți au fost externați în cursul zilei de astăzi.
 

Foto: turistcenter.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 607

Comentarii

2 comentarii

adi

Acum 8 ani

***, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit. O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de ***! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti INFO la ***: montidolf_23***
Raspunde

cetatean

Acum 8 ani

Asa-i la noi, doar dupa ce se întâmplă apar controalele adevărate. Inainte ce au făcut acei \"iinspectori\"? Si-au luat șpaga si după ei...potopul. Ce semănăm asta culegem, până nu ne sufocă buruienile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus