Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Proiectul viitorului mall a trecut de consultarea publica si va intra in dezbaterea Consiliului Local

Proiectul viitorului mall a trecut de consultarea publica si va intra in dezbaterea Consiliului Local

La o lună de la prezentarea publică a primelor schițe ale unui nou mall ce va fi construit pe terenul liber aflat pe strada Lector (în vecinătatea Podului Gării), Direcția de amenajare a teritoriului și urbanism anunță că procedura de informare și consultare a publicului a fost încheiată. Raportul acestei proceduri și celelalte documentații vor fi supuse votului Consiliului local Sibiu.
Direcția din cadrul Primăriei Sibiu arată că procedura de consultare și informare publică a început pe 22 mai, planul urbanistic propus pentru viitorul mall fiind publicat atât pe site-ul oficial și la sediul administrației locale, precum și în presa locală și pe panourile amplasate pe laturile terenului unde este propus noul mall. ”Au fost transmise adrese proprietarilor de terenuri incluși în zona de studiu a documentației, precum și fluturași informativi, depuși la vedere pe ușile de intrare în blocurile de locuințe, de către reprezentantul Primăriei și reprezentantul investitorului”, se mai arată în raportul Direcției de amenajare a teritoriului și urbanism.
În cadrul acestei proceduri au fost depuse mai multe sesizări și opinii, care au primit răspuns din partea investitorilor – SC Festival SRL. Spre exemplu, proprietarii din zona străzii Fabricii au declarat că nu sunt de acord ca strada lor să fie tranzitată de trafic greu și au cerut amenajarea de locuri de parcare și instituirea de sens unic între intersecțiile cu străzile Hermann Oberth și Urlea. ”Documentația propune accesul de marfă din strada Coposu – Socului, străzi fără restricții de tonaj. Eventualele restricții de circulație, precum și realizarea de sensuri unice trebuie solicitate Primăriei municipiului Sibiu”, a fost răspunsul investitorilor.

Linia mocăniței va fi refăcută în cadrul viitorului complex

Inspector în cadrul Direcției pentru cultură și patrimoniu național cultural, Ștefania Romașcan a sesizat că proiectul nu îndeplinește toate cerințele din legislație pentru întocmirea unui astfel de plan urbanistic zonal. ”De asemenea, ne comunică faptul că prin acest proiect se încalcă dreptul la viață, la un mediu sănătos și dreptul la cultură prin distrugerea identității locale și a moștenirii culturale”, arată reprezentanții Primăriei în raportul publicat. Reprezentanții investitorului susțin că, în această fază, documentația supusă consultării publice ”nu conține întregul studiu PUZCP, ci doar cel necesar în această fază, conform legislației în vigoare”. ”Toate celelalte studii vor exista la dosarul final. Aglomerația de mașini se va rezolva prin documentațiile de tip PUD (plan urbanistic de detaliu – n.r.), care vor impune asigurarea locurilor de parcare în subteran și pe terenuri private. Disfuncția majoră a zonei este prezența unui teren viran, foarte mare, cu vegetație necontrolată, parazitară. Se consideră că mobilarea acestui teren readuce potențialul din zona urbană centrală cu funcțiuni necesare. Se vor executa zone verzi atât pe latura nordică și estică a terenului, cât și pe terasa circulabilă a centrului comercial. Contraponderea funcțiunii comerciale nu va avea efect nociv asupra activităților din centrul istoric, acestea sunt două funcțiuni diametral opuse cu necesități de spații complet diferite. Faptul că se trăiește într-o societate de consum nu poate fi negat, însă fără prezența unor funcțiuni care participă activ la bugetul local, calitatea vieții urbane ar scădea corespunzător”, se arată în răspunsul investitorilor, publicat de asemenea în raportul Primăriei Sibiu.
Mai mulți locuitori au ridicat problema apropierii de zone istorice protejate. ”Singura restricție în ceea ce privește patrimoniul construit este refacerea liniei înguste Mocănița, aspect care a fost luat în considerare în documentația de față. Funcțiunea prevăzută în PIG este cea comercială, instituții și servici și nu obligă la interdicții de construire pentru zone de parcuri. Prin proiect se vor asigura și locuri de joacă pentru copii, atât în spațiile interioare, cât și pe terasele de pe ultimul planșeu”, mai arată reprezentanții investitorilor.

Mall acoperit cu terasă verde

Potrivit planurilor prezentate până acum, pe cei peste 32.000 de mp ai terenului eliberat de construcții de lângă Podul Gării va fi ridicat un mall, cu două niveluri subterane pentru parcare, parter, un etaj, etaj retras și etaj tehnic. Potrivit planurilor, suprafața verde amenajată va fi de minim 15 procente din suprafața terenului pe care va fi edificat viitorul mall. Pentru a fi atins acest procent, investitorii vor acoperi cu terasă înierbată și viitoarea construcție în care va fi amenajat mall-ul. Funcțiunile prevăzute în viitorul mall sunt diverse, de la supermarket la cafenele, restaurante și un cinema multiplex.
Accesul la viitorul mall va fi făcut atât dintr-un viitor giratoriu care va fi amenajat în dreptul Podului Gării, cât și printr-un viitor sens giratoriu care va fi amplasat la intersecția străzilor Fabricii cu Socului.
Potrivit planului urbanistic zonal întocmit pentru viitoarea investiție, înălțimea maximă a clădirii care va adăposti mall-ul este de cel mult 26,5 m.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3266

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

53 comentarii

Lavinius

Acum 8 ani

Mul-ti-plex! Mul-ti-plex!
Raspunde

Eu

Acum 8 ani

Povesti, încearcă sa-si vândă terenul si nu are cui. O singura întrebare am : la ce distanța fata de linia mocăniței trebuie păstrată zona de protecție? Au aviz de la cultura!?, dacă nu sunt vorbe goale.
Raspunde

@ 1

Acum 8 ani

nu te-ai plictisit sa-ti spuna lumea ca esti dus cu pluta?
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

Sa lasam aberatiile cu mocanita si alte idei care tin de gandirea ingusta a unor neadaptati. Acum este mai bine valorificat acel \"monument cultural\" printre gunoaie, boschetari si maidanezi ? Este evident ca un astfel de proiect aduce numeroase beneficii, dar sunt persoane care nu pot sa depasasca \"spiritul marginimii\", refuland invidie si prostie ...
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Ai mare dreptate. Acum ne apucă brusc dragul de mocăniță! Până acum nimic....
Raspunde

@1

Acum 8 ani

Exersează și i-di-ot, i-di-ot !!! Vezi dacă îți iasă la fel de bine !
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Pricepeți odată ca mocăniță aparține trecutului. Pe km buni nu mai există nici sine sau traverse.
Raspunde

?????????

Acum 8 ani

Mocanita nu apartine trecutului, trebuie sa apartina viitorului, asta numai intr-o tara plina ochi de conduceri iresponsabile ca a noastra poate sa existe, luati la intrebari toti cei care sau straduit sa distruga acest brand. Nu degeaba aia de la cluj in prima saptamina dupa ce o fost oprita o venit sa o taie la fier vechi. Aici a fost o mafie nationala pusa sa distruga indreptata impotriva acestui judet.
Raspunde

gica din terezian

Acum 8 ani

bai apucativa ca este o uritenie mare ,in zona respectiva ,de si nu mai seamana cu ce-a fost adica poarta de intrare in sibiu ,ca au avut grije aia de la regionala ,iasov s-a puna pe butuci ce mai rentabila statie de cale ferata din transilvania legatura cui europa vestica ,acum circula nu mai de ai nostri conjudeteni cu cele 3-4 de tenulete de navetisti pe traseiele bine cunoscute ,sibiu -ciineni si sibiu -copsa in rest cu te un accelerat ratacit la o luna o data ,acolo sa-r preta si viitoarea sala plivalenta [10 000locuri ]ar fi acesibila pentru toti find in centru orasului si aproape de centru istoric ,ca la o viitoare organizare de o competitie europeana s-au mondiala viitori suporteri din toata lumea au ce vizita la sibiu ,de stadionu regional nu mai scriu ca ete in planurile consiliului judetean ,ala se poate construi in apropierea ,aeroportului international sibiu ,ca va dati seama acolo trebuie multe locuri de parcare ,grabitiva ca va luato olguta de prazburgia [craiova ] inainte ,la pus pe nielu ,obelenco jos si acuma asteapta s-a vina bani de bugetu statului ca tot este safu al mare din zona ,demolatil pe actualu municipal si ne vaicarim ca nu avem unu de 5 stele ,doar si sibiu are parlamentari care este rolu lor acolo s-a ridice mina cind se voteaza legea pensilor alesilor neamului ,aduceti investiti bai astia de va dati sibieni get beget ,firme de constructi avem apucativa
Raspunde

Locatar

Acum 8 ani

Unde au fost impartiti fluturasi??? Eu locuiesc vizavi de acel teren, si nu am primit nici un fluturas pentru a-mi expima parerea. Sa se construisca odata acel mall, caci de muntii de pamant depozitati acolo suntem satui. M-am saturat de cate ori am sunat si am trimis adrese la Politia Locala, inclusiv poze cu masini suprinse in timp ce descarcau moloz. Si nimeni nu face nimic.
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

Tocmai am trimis aceasta scrisoare catre D.J.C.: \"Buna ziua, ma numesc Bogdan Nica, domiciliez in Sibiu pe strada Fabricii numarul 24, viv-a-vis de terenul pe care se intentioneaza construirea unui complex comercial (fostele hale Simerom). Va scriu acest email ca reactie la articolului \"Proiectul viitorului mall a trecut de consultarea publică și va intra în dezbaterea Consiliului Local\", publicat in ziarul Turnul Sfatului din data de 23.07.2015, unde se precizeaza ca, citez: \"Inspector în cadrul Direcției pentru cultură și patrimoniu național cultural, Ștefania Romașcan a sesizat că proiectul nu îndeplinește toate cerințele din legislație pentru întocmirea unui astfel de plan urbanistic zonal. ”De asemenea, ne comunică faptul că prin acest proiect se încalcă dreptul la viață, la un mediu sănătos și dreptul la cultură prin distrugerea identității locale și a moștenirii culturale”, arată reprezentanții Primăriei în raportul publicat. \" Precizez ca, locuiesc de 13 ani langa terenul in cauza. Pana s-au demolat constructiile am, avut de suportat poluare si zgomot ulterior, de multi ani, induram praf, gunoaie, boschetari, caini vagabonzi, terenul acela fiind un focar de infectie pentru toata zona. Prin faptul ca dvs. va opuneti modernizarii si construirii unui complex de tip \"mall\", de care locuitorii Sibiului au atata nevoie, impiedicati de fapt dezvoltarea orasului si ii fortati pe sibieni sa suporte in continuare mizeria. Poate nu se respecta intocmai anumite articole sau paragrafe dintr-o lege. Nu va contrazic. DAR, este o lege veche, care NU mai corespunde intocmai realitatii cotidiene, iar cei care sunt platiti sa verifice respectarea ei (printre care si dvs.) trebuie sa aiva discernamant si sa ia decizii in interesul public ! In articol se precizeaza ca \"se încalcă dreptul la viață, la un mediu sănătos\". Tocmai impiedicand acest proiect, dvs incalcati dreptul locuitorilor la \"un mediu sanatos\". Va cramponati in continuare de acea Mocanita care, in fapt nu mai exista. Cateva bucati de fier, cu o vechime de cateva zeci de ani sunt un monument? Cu tot respectul, dar un monument inseamna cu totul altceva. In plus, prin modernizarea zonei, ar putea avea o sansa chear si Mocanita. Probabil singura sansa ... In concluzie, in numele meu si al locuitorilor din zona, va rog sa analizati cu profesionalism si sa NU luati decizii in detrimentul orasului si al cetatenilor, pentru cateva fiare ruginite si o lege prafuita. Va multumesc, Cu stima,\"
Raspunde

Micu Marius

Acum 8 ani

In sfarsit o veste asteptata de ani de zile. Sibiul avea nevoie in primul rand de un multiplex. Felicitari investitorilor. Sper sa existe si multe spatii verzi langa cladire.
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

Mai revin cu o intrebare: se tot insista ca \"se distruge cultura\" prin acea Mocanita. Ca nu sunt bani pentru restaurare, se stie. Dar, cei responsabili de ce nu au incercat sa acceseze mult invocatele \"fonduri nerambursabile\" pentru refacerea \"monumentului\". Este adevarat ca e mult mai comod sa redactezi cate un referat \"se incalca legea !!!\" si cu asta basta. Am mai justificat leafa pe o luna ... Nu vreau sa fiu ironic, dar mi-a ajuns cat praf am inghitit !
Raspunde

ss

Acum 8 ani

O tâmpenie la fel ca si Kauflandul si Penny , in construcție , din zona fostului Polsib....traficul va fii de poveste in zona la orele de vf.
Raspunde

Mocănița

Acum 8 ani

Normal că nu trebuie permisă blocarea liniei mocăniței! Ea aparține trecutului și viitorului, dacă nu gândim doar ca niște fomiști, care merg la mall în weekend să-și umple mațul cu fastfood și portbagajele cu mărfuri pe care le folosesc câteva zile și apoi le aruncă.
Raspunde

Mocănița

Acum 8 ani

Motivul pentru care la momentul de față lucrurile sunt blocate în vederea reabilitării/restaurării liniei este acela că linia e deținută de CFR, care nu are nici un chef să facă ceva cu ea. Singura șansă e să se treacă această cale ferată îngustă în proprietatea Consiliului Județean.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Traseul mocăniței ar trebui regândit și făcut să cuprindă Ocna Sibiului, câteva locuri de pescuit și bisericile fortificate.
Raspunde

@Bogdan locatarul

Acum 8 ani

Un grup de voluntari se ocupa de reparatii pe linia mocanitei. Cauta-i pe pe google \"prietenii mocanitei\". Poate primesti de la ei ceva informatii.
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

Doamna (domnule) Mocanita, cand raspunzi cuiva care s-a prezentat, frumos ar fi sa te prezinti si tu. Daca nu, ramane un comentariu nesemnificativ si putin agramat.
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

@19 foarte bine. Dar asta nu inseamna ca trebuie blocata dezvoltarea zonei. Singura informatie care ma intereseaza pe mine, este cand se finalizeaza proiectul propus. Mall sau locuinte imi este totuna. Principalul este sa dispara mizeria ceea ce, cu siguranta nu o sa faca \"prietenii mocanitei\".
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

@19 intre timp am vizitat site-ul \" prietenii mocanitei\". Sunt un grup cu o pasiune comuna. Si? Ce legatura are cu o viitoare constructie in zona? Oricum se construieste langa calea ferata. Si, pana la urma chear daca s-ar desfiinta ultimi metri de linie care ar fi marea pierdere? Nu se mai poate restaura fara acea bucata sau cu o constructie langa?
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

erata: a se citi \"ultimii\"
Raspunde

Mocănița

Acum 8 ani

Domnule Bogdan, sunt un cetățean oarecare, fără implicare directă la Prietenii Mocăniței, dar cu preocupări în sfera turistică. Mă folosesc de dreptul de a rămâne anonim pe acest site. Nu înțeleg ce bază are acuzația că aș fi agramat. Poate pentru că folosesc semnele diacritice, pe care Dvs. se pare că nu le cunoașteți. Revenind la Mocăniță și Mall: De ce nu se poate găsi o soluție de compromis, prin care să aibă și Mall-ul de câștigat? Mocănița ar putea chiar avea o stație la Mall. Ar fi singurul Mall probabil din lume la care s-ar putea ajunge de la gară cu un tren pe cale ferată îngustă.
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

@23 Poate nu agramat, dar exprimarea de la pc. 15 nu este tocmai literara... Cat despre diacritice, exista situatii tehnice in care nu pot fi folosite. In rest, despre mall cu Mocanita ar fi minunat. Ceea ce am dorit eu sa subliniez, este ca NU trebuie blocat proiectu pentru tren.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

24, Chear?
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

Doamne dar voi chiar nu va reveniti. Ia noteaza tu data de azi 22 iulie 2015. Ca si cladirea noului teatru , ca si statiunea Paltinis proiectul nu va fi inceput la Sibiu in urmatorii 5 ani . Cand se pune primu cofraj la temelia Mallului respectiv iti voi spune ca ti -am gresit! Sibiul este mult prea mic si cu mult prea putini vizitatori pentru un asemenea proiect. In plus in jur Clujul si Brasovul deja absorb prezumtivii clienti din judetele limitrofe ( Alba la Cluj si Mures la Brasov). Trebuie marsat in exclusivitate pe aeroport si facut tot ce este posibil ca cel de la Brasov ( deja inceput) sa aiba o finalizare cat mai intarziata. Daca nu vom ajunge o halta intre cele doua orase mari . @Bogdan Fazele sunt urmatoarele. Investitorul cere aprobare pt PUZ . Apoi CL da aceasta aprobare. Investitorul cauta finantare. Apoi cauta om\" ancora\" ( in general un lant de supermarketuri . Apoi incepe negocierea cu \" ancora\" nr 2 gen INDITEX etc. Cu toate acestea se duce lacel ce ii da finantarea si daca totul este ok incepe constructia. La nivelul descris in articol constructia ar dura in cazul in care ai finantarea cam 2 ani. Ideal ar fi ca investitorul sa fie un \" vehicul\" ai unei francize de supermarketuri respectiv Auchan prin Imochan sau a unei banci cum sunt malurile dezvoltate de AFI . De exemplu Plaza Timisoara noul mall din Timisoara are proiectul inceput acum 6 ani si abia acum a obtinut finantarea de la o banca din Ungaria. La fel mallul din centrul Brasovului a obtinut PUZul acum 4 ani si Cora nu a obtinut finantarea asa ca l -au vandut lui AFI impreuna cu ancora \" CORA\" Au inceput constructia si e prevazuta deschiderea peste 2 ani. Nu cunosc investitorii , de ei depinde , daca au bani este excelent dar daca nu au si se bazeaza pe teren o sa fie un fiasco.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Eu zic ca este foarte bine daca se face acolo un mall, zona arata deplorabil. Dar sper sa fie adevarat nu doar vorbe. M-am saturat de vorbe! Asa trebuie sa se faca un magazin si pe strada berariei locul acela imens este un focar de infectie. Si il legatura cu mocanita sunt convins ca autoritatile vor face totul sa fie bine. Eu ma bucur ca Sibiul va avea un mall in sfarsit.
Raspunde

A

Acum 8 ani

Va fi o varza totala in acea zona. Lasand mocanita la o parte, infrastructura nu e adecvata ceea ce ar duce la niste ambuteaje de vis iar locatarii vor fi cam suparati din cauza aglomeratiei, galagiei si prafului. E mult prea aproape de case/blocuri. Acolo cel mai bine ar fi mers amenajat un spatiu unde sa fie mutate locomotivele cu aburi de la \"muzeu\". Ar fi iesit un muzeu in aer liber chiar frumos. @10 nu te-ai prins ca dezbaterile publice sunt secrete? Daca vrei sa afli detalii, trebuie sa cauti bine de tot iar chiar daca iti exprimi parerea, rareori va fi luata in considerare. Degeaba se lauda cu transparenta cei din primarie.
Raspunde

@24

Acum 8 ani

Nu există situații tehnice în care să ne se poată utiliza diacriticele. Există doar utilizatori neinstruiți. Atât.
Raspunde

colombo

Acum 8 ani

E foarte buna ideea pentru o statie a mocanitei la mall. Normal ca repunerea ei in circulatie trebuie facuta ptr a face un traseu a cetatilor istorice sasesti de pe Valea Hirtibaciului pina la Agnita si apoi dezvoltat traseul pina la Sighisoara, Medias, dar ce te faci cu niste parlamentari de Sibiu, presedinte de consiliu judetean si un minister care dorm incontinu fara sa dea unu semn de desteptare. Ba linia mocanitei adusa la consiliu judetean, accesate fonduri, implicati toti primarii de pe traseul mocanitei ptr reabilitarea liniilor si repusa in functiune, va scriu incontinu de atita timp , da la voi somn de voie. Ati lasat niste copii sa se chinuie singuri fara nici un suport ca sa reabiliteze ce pot. Ba si de muzeul de locomotive de asemenea v-am scris de atita timp , cercetari unde au fost vindute locomotivele, aduse inapoi si trasi la raspundere cei care au devalizat muzeul. Muzeul mutat pe rampa intre gara si podul garii care sta degeaba, facuta o constructie , puse linii in diagonala de-a latul rampii pe care sa puneti locomotivele cu taxa de intrare ptr. muzeu.Dati-i drumu la constructii odata si monitorizati toti astia care pun bete in roate cu tot felul de chichite. Iar ptr. ala care ne tot face oras mic ; ba zevzecule, suntem al doilea oras al tarii si capitala economica a Romaniei, frustratule.
Raspunde

@30

Acum 8 ani

Tu esti zdravan la cap ...sau nu ai depasit niciodata limita Sibiului. Cum poti spune asemenea aberatii? Esti glumet banuiesc. Copii aia cu mocanita fac cat tot neamul tau cel adormit!
Raspunde

@31

Acum 8 ani

Am depasit mult mai mult decit limita Sibiului iar aberatii nu sunt decit in mintea ta de frustrat.
Raspunde

@31

Acum 8 ani

Bai am toata stima si felicit pe copii aia ptr ceea ce fac, da am impresia ca tu nici nu intelegi ceea ce am scris, de imi dai asemenea raspunsuri idioate
Raspunde

Bogdan - un locatar din zona

Acum 8 ani

@29 serios? Se pare ca nu esti la curent cu tehnica asta sa cum crezi tu ...
Raspunde

eu

Acum 8 ani

@26 Prietene,exista mall-uri in Alba,Mures sau Valcea...orase mai mici decat Sibiu.Daca acolo merge,va merge si aici
Raspunde

@35

Acum 8 ani

Prietene nu te supara , alea nu merg ! Si in alta ordine de idei alea sunt magazine ceva mai maricele Mall in adevaratul sens al cuvantului se afla doar in Bucuresti , Cluj , Ploiesti , Timisoara Constanta si Brasov Toate au profit operational dar tinand cont si de investitie profitabile sunt cele din Bucuresti , Brasov , Timisoara si Cluj adica exact unde se dezvolta alte capacitati Restul e numai o discutie Orice dezvoltator iti va spune acelasi lucru. Uite ce zgomot s-a facut acum 5 ani cu Paltinis si care este stagiul statiunii acum . Eu iti repet habar nu am cine sunt dezvoltatorii de la Sibiu , nu am auzit de ei poate au bani gramada , dar daca fac proiectul ala pentru o piata de 137 000 de locuitori e fiasco sau spala bani Pana una alta nu se pomeneste nimic de dezvoltator si asta ma face suspicios. Uite la Brasov e clar cine are terenul AFI cine e ancora CORA si cine este ancora 2 INDITEX SI Hampton asta in conditiile in care terenul este in mijlocul unui oras de 250 000 loc , a unei zone metropolitane de 400 000 , a unei zone de acces de 1 000 000 Macar cinematografe sa faca si tot ar fi excelent.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Băi, mai terminați cu mall-urile voastre, că sunteți plictisitori, în curând vă ia ăla cu multiplexu în vizor și schimbă placa. Cui îi trebuie mall într-un oraș istoric, turistic, mic și cochet? Mallurile sunt pentru aglomerări urbane și orașe industriale precum Bucureștiul, Brașovul, Ploieștiul...
Raspunde

hi, hi

Acum 8 ani

bucuresti, brasov, cluj ploiesti, ce metropooule is astea?
Raspunde

@37

Acum 8 ani

Corec Joseph , mallurile sunt pentru orase ! Pentru sate prafuite este destul Magazinul satesc Dumbrava si Supermmma
Raspunde

@36

Acum 8 ani

E o vorba :”Cand nu ai nimic,nu ai ce pierde”...Sunt sigur ca omul de rand se bucura sa se construiasca ceva in locul balariilor si paradisului cainilor comunitari.In cazul de fata,fiind vorba de un mall,chiar si de mai mici dimensiuni,nu vad cum ar dauna Sibiului.Ca se construieste sau nu...ramane de vazut.Cat despre populatie,Sibiul are 147.245(vezi Wikipedia)la care mai adaugi 20.000 de studenti plus localitatile din jur care in viitorul apropiat vor fii alipite orasului,alcatuind o populatie de cca 200K locuitori.
Raspunde

livius

Acum 8 ani

ramai perplex la motivatiille si justificarile unor persoane ultra inteligente.Sibiul are nevie urgenta de spatii comerciale mari.In tot centrul si cartiere marginase numai dughene zise comerciale,spatii mici impropri.Spatii mari libere avem destule vezi Manutanta,Abatorului,Ruscior, Calea Dumbravii in spate la actualul tribunal ,Calea Poplacii unitatea militara,Vasile Milea Moldoveanu colt Negoi.Sunt spatii de la scolile militare care nu au ce cauta in oras cu spatii de instructie.Priviti pe google 3d orasul si va ingroziti.Sau sunt alte interese la mijloc? Cum au ajuns spatiile respective unele in maini private ?
Raspunde

@40

Acum 8 ani

De acord cu tine! Eu am facut doar o analiza a mallurilor din Romania Raportat la articol ceea ce ei prezinta ca si proiect pare mult prea mare pentru capacitatea de absortie a Sibiului . Poate oamenii au alt gen de proiect sau poate sunt cei care insista cu faptul ca Sibiul este cel de al doilea oras al tarii si primul centru economic. Orice ar face insa e binevenit
Raspunde

@40

Acum 8 ani

De acord cu tine! Eu am facut doar o analiza a mallurilor din Romania Raportat la articol ceea ce ei prezinta ca si proiect pare mult prea mare pentru capacitatea de absortie a Sibiului . Poate oamenii au alt gen de proiect sau poate sunt cei care insista cu faptul ca Sibiul este cel de al doilea oras al tarii si primul centru economic. Orice ar face insa e binevenit
Raspunde

iulius

Acum 8 ani

Nu te impacienta, in viitor Sibiul va fi capitala tarii iar cladirile respective vor deveni ambasade.Iar ptr ala cu populatia exacta a Sibiului. Bai Sibiul actualmente e al doilea oras al tarii ca nr. de populatie, iar ptr. stiinta ta in legatura cu altele ce se vor mari metropooule .........iasovu tau are placa de intrare in oras la intrare in Codlea si se termina la iesirea din Prejmer unit doar pe hirtie, mai documenteazate, in realitate un mare scirt iar clooju are placa de intrare in el la departare de 30 km, asisderea cu constructiile, mare doar pe hirtie, in timp ce Sibiu incepe in Turnisor si se termina in Valea Sapunului, in realitate unit cu Cristianu, Sura Mare, Sura Mica, Vestemu, Cisnadia, Daia, Rasinari, daca ne mai punem si granite pe hirtie unde si-o pus astia, o iau la fuga invidiosii si frustratii. Vikpedia aia a ta e toata mincinoasa, are date raportate de \"capitalistii de cumetrie\" care au fost la conducere. Astia au urit dintotdeauna Sibiul, n-au facut si n-au publicat niciodata un recensamint real al populatiei sibiene, am fost martor real a cite persoane si familii au omis cei care au facut rencesamintul dintr-o curte istorica pur si simplu au sarit-o si nici nu au vrut sa declare pe cineva din acea curte. Asta o fost sloganul dictatorilor satrapi comunisti, intotdeauna au vrut sa stie ca Sibiul e mic, desi nu era.
Raspunde

numar

Acum 8 ani

Ba Sibiul o fost numarat din 4 in 4 daca nu si mai mult, ia fa o mica inmultire. Din ce catun te tragi de ai date atit de exacte, frustratule.
Raspunde

@44

Acum 8 ani

Bun trolling, iti dau 8/10, pe bune, foarte bun. Oricum sibiul are cam cu vreo 10-12 mii mai mult decat ce a fost la recensamant (oameni nedeclarati, oameni care s-au mutat aici din alte parti ale tarii etc.) daca mai pui studentii, vreo 15 mii avem o populatie acceptabila, problema cu mall-ul e ca in sibiu nu exista putere de cumparare indeajuns de mare. Pentru un mall mai micut e perfect dar pentru un iulius sau un afi nu prea.
Raspunde

recenzor

Acum 8 ani

bai cocalarilor de pretutinde ,tot ce se comenteaza de voi din afara sibiului sunt niste frustrari cum poti bai husane s-aspui ca sibiu este mic ,s-au esti unu din recenzori care pus de comunisti care nu au incetat s-a ne urasca[sibiul ] de aici plecind civilizatia tari ,si find prima capitala a transilvaniei,[100 ani ] pina s-a veniti voi hoarde comuniste s-a stibiti si s-a umiliti acest oras ,ba populatia aia care o tot cinti ,o avea sibiu in ani 73 ,si de atunci sibiu s-a mai inmultit cu vreo 4 cartiere s-a nu mai povestim ca daca il strabati de la un cap la altu sunt vreo 25 de k m aici incluzind si comunele limitrofe de caree ne desparte o lingura de apa si un giratoriu ,tu esti un ofuscat ,precis ti-ai trimis copii la unu din metropulele [bucuresti ,cluj ,timisoara ,etc ] si cind colo ce s-a vezi in loc sa-i trimiteti la oras ,ati avut surpriza ca la sibiu este la oras nu la unde va-ti trimis odraslele ,plecati cit mai multi de astia cu frustrarea si oftica in singe si lasati sibiu asa cu este mic,mare,foarte mare ,s-au cum va convine voua circotasilor si libidinosilor ,ba dute la tara la cluj si vezi camolu ala de tot ***u este tot gol s-a nu mai vorbim ca si-a pus borna la iesirea din turda s-a spuna ca este mare ce s-a mai vorbim de iasov ,aia in curind vor inchide molurile din lipsa de cumparatori ,acum bintuie si sunt foarte multi ursi lasti la liber ,probabil ca la recensamintu populatiei ,au trecut si ursi din padure ,bai baietica ,tu trebuie ca ai invatat istoria comunista ,paltinisiu a fost prima statiune din tarta si la ce-a mai mare cota [1470 m] dar au venit hoardele comuniste ,si romani nu mai aveau voie s-a viseze spre vestu europei ,privirile erau dirijate spre mama noastra rusia ,si atunci anonima statiune ,poiana iasov a fost dezvoltata artificial ca era mai aprope de mitici de la vale in rest chiciuri ,ba o strtegie de implementare a turismului in judetu sibiu ,a-r detrona tot ce este turism in tara ,ma refer la bilea ,paltinis ,curmatura ,ocna ,bazna ,etc ,dar trebuie o strategie ,totu pregatit ,si o imformatie pentru tine care ne numeri din 4 in 4 ,sibiul avea in 1960 ca si populatie 99 000 locuitori fara comunele limitrofe[gusterita ,turnisor ] si tio spune unu care strie ce vorbeste ,consulta o agenda a anilor 60 si vezi tarane localitateata de bastina pe ce loc se afla s-au daca era pe harta tari ,ducetiva ca nu va simte nimeni lipsa cu cit mai multi sibieni get beget cu atit mai bine ca suntem satui de frustrarile voastre veneticilror ,ba trrebuie mall in sibiu si in zona respectiva va fi un vad mare ,numai apucativa ,vad ca ce nu vreti ls-a se construiasca la sibiu este bun la copy -paste [bucuresti ,iasov ,cluj ,etc ] bs sibiu este si va fi vel mai tare oras din tara s-au de ce crezi ca ne-au invadat sudisti ,mai abtinete recenzor platit de denigratori si cozile de topror din administratie ,plecati nu va tine niumeni legati ,inttebare de ce voi toate catunele vreti s-a ne fiti capitala daca nu avem valoare ,vedetiva de saracia voastra ofticatilor ,ba la sibiu nu am avut un boc prim sinistru s-a deturneze bani publici pentru investiti si nu putini un milard de euro s-a nu mai vorbim de cele 600 de miloane date iasovului pentru olimpiada bebelusilor aia deau vrut s-a senumeasca a tineretului un FIS mare pentru care platim noi bulumaci vreo 3 generati ,vrem mall la sibiu ,sala de teatru de 5000 locuri ,aici la sibiu desfasurinduse cel mai tare festival de teatru din lume FITS ,de vreo 25 ani cind restu catunelor nu stia cu ce se papa un asemenea eveniment ,s-a nu mai vorn\\bim de primu festival de jazz dintara [1969 ] acum toti dupa modelu copy -paste ,ce se implinta la sibiu anu urmator toata tara ca la daciada si cintare romaniei ,s-a fie un ghiveci national ,frustratilor
Raspunde

Mariana

Acum 8 ani

Bogdan, ma bucur sa vad ca aperi interesele noastre ale locatarilor de pe cea mai prafuita strada din Sibiu _Fabricii_ ! Numai noi stim cat praf inghitim si am inghitit chiar si atunci cand uzina Simeron era in functie, datorita traficului greu care se desfasura pe sub geamurile noastre , pe care le spalam cu furtunul ! Praf , inundatii , trepidatii si ofensa de-a a locui pe o strada ( aproape in centrul istoric al Sibiului ), care inca este de pamant :( Doamne ajuta sub o forma sau alta sa dispara focarul asta de infectie de sub \"nasul\" nostru ! In rest , sa avem sanatate sa ne putem bucura si noi ca traim intr-o capitala culturala si civilizata , cu adevarat !
Raspunde

Locatar

Acum 8 ani

Propun vecinilor sa semnam o petitie pe care sa o inaintam celor de la Garda Nationala de Mediu, Primariei si celorlalte institutii abilitate, pentru a-l sili cumva pe propietar sa curete si sa imprejmuiasca acel teren. Eu am facut nenumarate sesizari la Politia Locala pentru a-i amenda pe cei de la Hidroconstructia, care saptamanal vin si basculeaza balast si asfalt din decopertare pe acel teren, am si poze. Daca cineva este interesat, scrieti aici si o sa incercam sa ne intalnim in zona pentru a discuta mai in amanunt.
Raspunde

Gheorghe de Gheorghe

Acum 8 ani

Io tot n-am priceput unde vor să facă proiectul ăsta: la Simeron (încă în picioare, și care nu se vede în fotografie) sau la Mecanica (pusă la pământ și rămasă doar cu clădirea administrativă)
Raspunde

bosketarul

Acum 8 ani

vrem blocuri ANaLe!
Raspunde

Odu Green roof

Acum 8 ani

Ne bucură să auzim că și la Sibiu se va construi un complex comercial cu acoperiș verde. Ar fi bine ca aceasta să fie circulabilă - măcar parțial ca altele similare la Budapesta- Westend City. Ne-am bucura dacă am putea pune și noi umărul la realizarea unui astfel de proiect, mai ales că avem o experiență de peste 8 ani în acest domeniu.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 8 ani

Sa nu fie doar campanie electorala. (Mall-ul este necesar pentru toti cei care locuiesc acolo si mizeria care exista in prezent acolo, trebuie sa dispara).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus