Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Grupa de vanatori de la Bradu, ciocoii locului

În zona Avrigului, legea e făcută doar pentru proști. Pentru nătărăi. Avrigul, Bradu, Bâlea sunt stat în stat. Iar acolo se întâmplă lucruri de-a dreptul îngrozitoare. Pe lângă faptul că oamenii sunt de-a dreptul terorizați, animalele suferă adesea din cauza cruzimii oamenilor. La Bradu și Avrig câinii nu se adună, sterilizează sau înfometează, ca în restul țării. Se împușcă. Direct. Acum trei ani, în luna ianuarie, vânătorii ocolului silvic din zonă au împușcat un câine, sus, la Bâlea Lac. Așa, pentru sport. Câinele era foarte bine cunoscut în zonă, îngrijit de postul de salvamont din județul Argeș. Trecea adesea tunelul dintre cele două județe pentru partenerul ei de viață, ciobănescul Boris pe care încă îl puteți găsi la cabana Paltinul dacă nu-i apucă din nou pe vânători pofta de tir. Cazul a fost ultramediatizat, s-au făcut emisiuni peste emisiuni. Poliția s-a făcut că plouă, toate autoritățile au dat vina pe vânt, pe zăpadă, pe mama natură iar oamenii au scăpat nesancționați. Iar cum ei, comportamental, sunt la nivelul animalelor sălbatice, au văzut că scapă basma curată, au înțeles că e în regulă să împuște câini după cum îi taie capul. Că au sau că nu au stăpân. În ultimul caz, cu atât mai grav. Aceiași vânători au comis-o din nou, săptămâna trecută, în apropierea unei stâne de capre de pe Valea Bradului. Dimineață, în jur de ora 8:30, vânătorii au trecut cu jeep-ul pe lângă stână. Unul dintre ei a coborât din mașină și a descărcat arma într-unul din cățeii care păzeau turma. S-a urcat și a plecat, probabil frecându-și mâinile de mulțumire. „Câinele avea jujeu la gât, se vedea clar că nu e vagabond, că este al cuiva. Potrivit legii avem voie să deținem câte doi câini pentru fiecare turmă iar acolo sunt trei turme cu cinci câini. Erau cinci, că acum sunt doar patru”, spune proprietarul turmelor de pe Valea Bradului. După cum era de așteptat, polițiștii din Bradu și din Avrig au dat-o din colț în colț când proprietarii turmelor și-au cerut dreptatea. Au găsit câinele după mai bine de două zile, pe marginea unui pârâu, încă în viață. Dar ciuruită toată. Câinele a murit câteva ore mai târziu, în ciuda eforturilor veterinarului. Proprietarii câinelui au depus plângere la poliție și așteaptă un semn din partea autorităților. Care probabil nu va veni pentru ca nu, e vorba doar de un câine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1194

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

av

Acum 12 ani

daca ati fi vrut sa va informati mai exact ati aflat mai multe. ex: isachi, mai marele peste pietele agroalimentare, om de peste 5000 de lei pe luna din taxe, bun contribuabil la arnold klingeis, extermina la unitatea militara 20-30 de caini pe saptamana. este norma stabilita de primar. cazarea caiilor are loc in fostul birou al comandantului unitatii. comandantii sunt morti dar cred ca se rasucesc in mormant stiind ca fostul sef de stat major al unitatii omoara caini in fostul lor birou. povestea cu fondul de vanatoare din avrig care a ajuns pe mana braconierului klingeis, nimei altul decat tatal primarului o stiti? poate va intereseaza! dar cum braconeaza klingeis si romica ciocan stiti? toata lumea stie dar sunt prietenii primarului. si ne impiedicam de-un caine! dac-ar fi sa dau o paine, eu as da-o unui caine. sau lui klingeis cand n-o sa mai fie primar si osa se termine toate aceste abuzuri!
Raspunde

xyz

Acum 12 ani

si ca sa fie tacamul complet masina cu care ii aduna are inscriptionat pe ea AMBULANCE!!!sunt curios cati caini a adunat pana acum si cat mai sunt in asa zisul adapost de la fosta unitate militara!!! nu de alta probabil o sa le fie cam greu cu matematica!! conform legii are dreptul sa i adune dar sub nici o forma sa i agreseze sau eutanasieze(am avut o exprimare f blanda).primarul ar trebui sa faca o plimbare prin tot orasul si sa vada cum traiesc avrigenii.strazi neasfaltate mizerie cat cuprinde praf, noroi.e mai simplu sa vopsesti niste borduri si sa tai copaci decat asfaltare, infrastructura si multe altele.sincer dupa 3 ani de mandat nu se vede nimic nici un lucru practic facut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus